Grip Advocaten Logo - zonder label
ORANJESINGEL 2, 6511 NS NIJMEGEN

Uw advocaat voor
Familierecht & Erfrecht

De advocaat in Nijmegen voor al uw familierecht en erfrecht zaken. Neem nu vrijblijvend contact op.

slide-divider
Header foto Grip Advocaten

Uw advocaat voor
Familierecht & Erfrecht

De advocaat in Nijmegen voor al uw familierecht en erfrecht zaken. Neem nu vrijblijvend contact op.

slide-divider
Header foto Grip Advocaten

Voor grip op uw zaak

Een goede advocaat nodig? Grip Advocaten staat voor u klaar. Neem nu vrijblijvend contact op. 

Voor grip op uw zaak

Een goede advocaat nodig? Grip Advocaten staat voor u klaar. Neem nu vrijblijvend contact op.

Grip advocaten

Advocaat Nijmegen

Voor een gespecialiseerde advocaat in Nijmegen kunt u terecht bij Grip Advocaten. Wij zijn een advocatenkantoor met ervaren advocaten dat zich heeft gespecialiseerd in familierecht en erfrecht. Dit zijn zaken die vaak gevoelig liggen en waar veelal emoties bij komen kijken. Als u gaat scheiden of als u het niet eens bent met de verdeling van een erfenis dan kunnen wij u bijstaan om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Ons advocatenkantoor in Nijmegen staat voor u klaar om uw zaak te behartigen.

UW SPECIALIST FAMILIERECHT & ERFRECHT

Een scheiding. De verdeling van een erfenis. Alimentatie. Een omgangsregeling. In dit soort situaties kunnen emoties oplopen. U staat voor lastige beslissingen waardoor het overzicht verdwijnt.

Wij helpen u aan rust, overzicht en zorgen voor grip op uw zaak. Wij denken met u mee over de beste aanpak, werken snel en slagvaardig. Altijd persoonlijk. Altijd op maat.

Deskundig, gedreven en betrokken, daar staan wij voor. Mensen ontzorgen, soms door lastige situaties heen helpen, dat is wat wij doen.

Naast advocaat gespecialiseerd in het erfrecht, is Mark-Jan Germs MfN-gecertificeerd mediator en aangesloten bij de vFAS (vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). Als mediator help Mark-Jan te voorkomen dat negatieve gebeurtenissen en emoties tot onnodige conflicten leiden. Mark-Jan heeft ruime ervaring met afwikkeling van nalatenschappen. Hij adviseer u en sta u bij.

Heeft u een juridisch vraagstuk, probleem of conflict van andere aard? Ook op andere rechtsgebieden bieden wij juridische bijstand.

familierecht grip advocaten

Familierecht

Op het gebied van het familierecht kan het onder meer gaan om een echtscheiding, alimentatieprocedure, verdeling van de wettelijke gemeenschap van goederen of omgangsregeling.

Erfrecht grip advocaten

Erfrecht

Bij het erfrecht kan gedacht worden aan de afwikkeling van een nalatenschap, testamenten, erfgenamen, legaten, executeurs en de legitieme portie.

BOEDELVERDELING

AFHANDELING NALATENSCHAP

Te zien bij pathé Nijmegen

Grip Advocaten

Grip advocaten reclame te zien bij Pathé bioscoop Nijmegen. U krijgt met dit filmpje een eerste indruk van onze mensen, de rechtsgebieden waarin wij actief zijn en de huisvesting van ons kantoor. Wij hopen daarmee de stap naar deugdelijke rechtsbijstand voor u herkenbaar en toegankelijker te maken.

ZOEKT U EEN ERVAREN ADVOCAAT FAMILIERECHT?

Als u gaat scheiden dan wilt u dat de echtscheiding goed wordt geregeld. Het mooiste is natuurlijk als u en uw ex-partner hier samen in goed overleg uit komen. Als er goede afspraken kunnen worden gemaakt over de boedelverdeling, de zorg voor minderjarige kinderen, de verkoop van de echtelijke woning en andere zaken dan kan uw echtscheiding vlot worden geregeld. Als u het over bepaalde zaken niet eens kunt worden dan is het belangrijk dat uw advocaat in Nijmegen u bijstaat om ervoor te zorgen dat dat u krijgt waar u recht op hebt. Het gaat dan bijvoorbeeld om een goede omgangsregeling met de kinderen of een correcte verdeling van bezittingen en schulden.

HULP VAN ERVAREN ADVOCATEN IN NIJMEGEN BIJ EEN ERFRECHTZAAK

De verdeling van een erfenis kan ervoor zorgen dat families grote onenigheid krijgen. Het is daarom belangrijk dat u, als er geld of goederen van waarde te verdelen zijn, een testament maakt. Heeft u geen testament dan gelden de wettelijke regels voor de verdeling van de erfenis. In beide gevallen kan hierover een conflict ontstaan. Krijgt u te maken met een conflict na het overlijden van uw partner, een familielid of een andere dierbare dan kan Grip Advocaten Nijmegen u bijstaan om deze zaak tot een goed einde te brengen.

NEEM CONTACT OP VOOR HET BESTE JURIDISCH ADVIES

Grip Advocaten is een ervaren advocatenkantoor in Nijmegen waar u op kunt rekenen. Een intakegesprek om uw zaak te bespreken en de mogelijkheden voor mediation of een gang naar de rechter door te spreken is gratis. Tijdens dit gesprek geven wij u een indicatie van de kosten. Deze worden gebaseerd op maatwerk per zaak. U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door gebruik te maken van het contactformulier op de website. U kunt ons natuurlijk ook bellen, wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 024 – 220 01 01. Uw advocaat in Nijmegen staat voor u klaar met het beste juridisch advies en en staat u bij tijdens uw rechtszaak tijdens uw rechtszaak.

Wat mensen zeggen over

Grip Advocaten

Marian Hoogveld
Lees verder
Mark-Jan heeft ons uitstekend bijgestaan. Hij was zeer betrokken bij onze complexe zaak. Tijdens zijn vakantie konden we hem nog bellen. Ik vind hem een fijne advocaat, is duidelijk en hij komt zijn afspraken goed na. De rechtzaak hebben we met Mark-Jan en zijn kantoor gewonnen.
Elly Ter Maat
Lees verder
Ik wil Mark Jan en team hartelijk bedanken voor alle goede afhandelingen die hij en het team voor mij hebben bereikt. Het is een fijne advocaat om mee samen te werken. Bedankt. Elly .
Roger van den Boorn
Lees verder
Mark-Jan is naast een goede advocaat ook een goede bemiddelaar die je een spiegel kan voorhouden hoe je vanuit verschillende perspectieven naar een zaak kan kijken. Daardoor kon in beter door mijn emoties heen kijken en overzicht houden op mijn belangen. Daarnaast is hij een zeer prettig persoon in de omgang. Top!
Melanie Christoffels
Lees verder
In een juridische procedure met mijn ex had ik een goeie advocaat nodig die van aanpakken weet, en die had ik gevonden! Om een procedure te moeten voeren is nooit prettig maar heb dit proces als zeer goed ervaren. Een advocaten kantoor die ook een luisterend oor biedt en snel handelt. De rechtszaak dan ook met fantastisch resultaat af kunnen sluiten.
Jos Struker
Lees verder
Ik heb Mark-Jan nu een aantal keren aan mijn zijde gehad in een lastig voortslepend proces. Vooral in situaties waarbij emoties een grote rol spelen is het fijn dat je iemand naast je hebt staan die het hoofd koel weet te houden en zich met zijn professionaliteit onderscheid van de rest. Als iemand en goede en grondige advocaat nodig heeft met als specialiteit familierecht dan kan ik Mark-Jan en zijn kantoor van harte aanbevelen.

Nieuws

Nieuwe wet gezamenlijk gezag door erkenning 2023 Grip Advocaten Nijmegen
Nieuwe wet: gezamenlijk gezag door erkenning
Per 1 januari 2023 geldt er een nieuwe regel met betrekking tot het gezamenlijk gezag bij ouders die niet gehuwd en niet geregistreerd partners zijn. Het doel hiervan is dat het regelen van gezamenlijk gezag makkelijker wordt. Tegenwoordig worden meer dan de helft van de kinderen buiten het huwelijk of geregistreerd partnerschap geboren.
Geplaatst op: 23-01-2023
Nieuwe regels voor berekening van de partneralimentatie 2023 Grip Advocaten Nijmegen
Nieuwe regels voor de berekening van de partneralimentatie
Per 1 januari 2023 gelden er nieuwe regels met betrekking tot de berekening van de partneralimentatie, in het bijzonder met betrekking tot de post woonlasten. Het doel hiervan is om de verschillen tussen kinder- en partneralimentatie zoveel mogelijk te beperken en discussies omtrent de woonlasten zoveel mogelijk voorkomen.
Geplaatst op: 16-01-2023
Alles Over Erven Magazine 2022 Grip Advocaten
Grip Advocaten in Alles Over Erven magazine
Elke jurist heeft wel een casus die hem of haar altijd zal bijblijven. Mr. Mark-Jan Germs is advocaat bij Grip Advocaten in Nijmegen en deelt zijn ervaring. ‘Ga op zoek naar het achterliggende conflict en de emoties die daarbij horen. Dan kom je eerder tot een oplossing.’
Geplaatst op: 19-12-2022

Gratis Oriënterend gesprek

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS. NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.