Advocaat Mark-Jan Germs

Familierecht advocaat Nijmegen

Grip Advocaten is een ervaren familierecht advocatenkantoor in Nijmegen Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van familierecht zaken voor onze cliënten. U kunt in allerlei situaties te maken krijgen met het familierecht. U kunt hierbij denken aan zaken als: echtscheiding, omgang, alimentatie, uithuisplaatsing minderjarige kinderen en ondertoezichtstelling. Zoekt u een goede advocaat familierecht met veel ervaring en gespecialiseerd in het familierecht? Neem dan zeker contact op met ons kantoor.

Levens veranderen en daarmee soms ook relaties en de visie op de toekomst. Gevolg daarvan kan zijn dat u ineens moet gaan nadenken over de verdeling van gemeenschappelijke spullen, de woning, financiën, kinderalimentatie & partneralimentatie, omgangsregeling, contactregeling en het formaliseren van de scheiding.

In het familierecht kan het perspectief daarbij het verschil maken tussen haat en liefde. Veelal zijn de aangelegenheden emotioneel voor de betrokkenen en is extra zorg nodig voor het vinden van de juiste benadering om met elkaar in gesprek te kunnen blijven. Ons team heeft de nodige ervaring in huis en is ook u daarmee graag van dienst.

FAMILIERECHT

Mogelijk bent u zelf goed in staat om samen tot de nodige oplossingen te komen, maar ook dan blijft het van belang om bij die oplossingen uit te gaan van de juiste informatie. Grip Advocaten beschikt over actuele kennis en vaardigheden en biedt u graag advies op maat.

MEDIATION

Aanvankelijk zijn nogal wat mensen ervan overtuigd dat ruimte voor overleg er niet meer in zit. Niet verwonderlijk. ‘Als u er middenin zit, ziet het er heel anders uit; dan zit u niet altijd te wachten op goed bedoelde adviezen zoals ‘richt u nou maar op de toekomst’ en ‘ blijf alles positief bekijken’. Destructieve gedachten en emoties zullen nogal eens de boventoon voeren. Nuanceren en het openstellen voor andere wegen kan dan lastig zijn.

Het te vroeg betrekken van standpunten en op voorhand een alimentatie-, echtscheidings- of kortgedingprocedure starten is vaak een stap te snel. Dat laat weinig ruimte voor flexibiliteit of inschikkelijkheid. In veel gevallen bent u – ook voor de toekomst – aan elkaar verbonden, zeker als u samen kinderen heeft. Met het oog op die toekomst is het belangrijk vroegtijdig door te vragen op de belangen van de betrokkenen. De oplossingen zijn telkens persoonlijk; het gaat altijd om maatwerk. 

Anouk archief

Vfas

Wij waarborgen onze kwaliteit door onze vFAS-registratie. De vFAS kent strenge toelatingseisen. Advocaten kunnen pas lid worden nadat zij minimaal 5 jaar advocaat zijn en het driejarige opleidingstraject tot advocaat-scheidingsmediator met goed gevolg hebben afgerond. Het opleidingstraject bestaat uit een juridisch specialisatietraject en een specialisatie tot mediator. Aan het behoud van het lidmaatschap stelt de vFAS hoge eisen. De leden moeten zich voortdurend bijscholen. Dit alles zorgt ervoor dat u bij een vFAS advocaat-(scheidings)mediator altijd kunt rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Procederen

Over blijven de gevallen waarin procederen onvermijdelijk is (geworden). Ons team bezit de nodige proceservaring om u bij de rechtbanken en gerechtshoven bij te staan.

Wat valt er onder het familierecht?

Onder het familierecht Nijmegen vallen onder meer de volgende onderwerpen:

  • Echtscheiding
  • Voorlopige voorziening bij echtscheiding
  • Erfrecht
  • Boedelverdeling bij een erfenis
  • Naamswijziging
  • Erkenning of ontkenning van het vaderschap
  • Ouderlijk gezag
  • Adoptie
  • Ondertoezichtstelling / Uithuisplaatsing van minderjarigen
  • Leerplichtwet

Wanneer u voor familierecht zaken een advocaat nodig heeft dan kunt u voor een ervaren familie advocaat terecht bij Grip Advocaten in Nijmegen. 

Uw echtscheiding goed en vlot geregeld

Een veel voorkomende situatie waarbij u een beroep doet op een familierecht advocaat in Nijmegen is als u en uw partner besluiten om uit elkaar te gaan. Bij een echtscheiding moeten verschillende zaken worden geregeld. Zo moet de boedel worden verdeeld en als er minderjarige kinderen zijn dan moeten er afspraken worden gemaakt over een omgangsregeling, die worden vastgesteld in een ouderschapsplan. U kunt bijvoorbeeld denken aan co-ouderschap. Beide ouders houden dan de ouderlijk gezag en de kinderen verblijven beurtelings bij één van de ouders. Als één van beide partners alimentatie gaat betalen dan moet worden berekend wat de hoogte hiervan is en dit moet worden vastgelegd samen met de andere afspraken in het echtscheidingsconvenant. De familierecht advocaat kan hierbij van dienst zijn. 

Familierecht en minderjarige kinderen

Alle zaken waar de rechter aan te pas komt als het gaat om minderjarige kinderen vallen onder het familierecht. Uw advocaat familierecht van Grip Advocaten kan u bijstaan als u een adoptie officieel wilt regelen, als uw kind onder toezicht wordt gesteld of uit huis wordt geplaatst. Een advocaat gespecialiseerd in familierecht kan ervoor zorgen dat alles zo goed mogelijk wordt geregeld.

Zoekt u een ervaren advocatenkantoor familierecht?

Bent u op zoek naar een advocatenkantoor familierecht in Nijmegen of omgeving? Neem dan contact op met Grip Advocaten via telefoonnummer 024 – 220 01 01. Wij maken graag een afspraak met u voor een gratis intakegesprek. U kunt hiervoor ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Een betrouwbare familierecht advocaat in Nijmegen kan u veel zorgen en vragen uit handen nemen. 

GRATIS ORIËNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.

×