Grip Advocaten Logo - zonder label
ORANJESINGEL 2, 6511 NS NIJMEGEN

Echtscheidingsadvocaat Nijmegen

Wilt u een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat in Nijmegen? Wij helpen u graag bij het regelen van uw echtscheiding, ook als u en uw ex-partner het over bepaalde zaken niet eens zijn. Ons uitgangspunt als echtscheidingsadvocaat is om partijen er in goed overleg uit te laten komen. Lukt dat niet dan behartigen wij uw belangen uiteraard zo goed mogelijk zodat u krijgt waar u recht op heeft als het gaat om de boedelverdeling of alimentatie voor u of de kinderen. Slechts indien een rechtszaak onvermijdelijk is, starten wij voor u een procedure bij de rechtbank. 

Echtscheidingsadvocaat Nijmegen

Een goede scheidingsadvocaat Nijmegen kan veel voor u doen

Een deskundige advocaat voor uw echtscheiding zorgt ervoor dat uw belangen zo goed mogelijk behartigd worden. Als u besluit om in goed overleg uit elkaar te gaan dan kan een echtscheiding in een paar weken al geregeld zijn. Dit geldt zowel voor een huwelijk als voor een geregistreerd partnerschap. Als er minderjarige kinderen zijn dan is een procedure bij de rechtbank onvermijdelijk. De rechter beoordeelt of er voor de kinderen goede afspraken zijn gemaakt en toetst of de afspraken over het betalen van alimentatie conform de richtlijnen zijn. 

Hoe verloopt de echtscheiding procedure?

Als u en uw partner besluiten om uit elkaar te gaan dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact met Grip Advocaten op te nemen. Wij maken met u een afspraak voor een intakegesprek, hieraan zijn geen kosten verbonden. Tijdens dit gesprek bespreken wij de stand van zaken door en vragen wij u na te denken over de boedelverdeling, afspraken over de kinderen en eventueel de verkoop van de echtelijke woning. De kosten voor de begeleiding van uw echtscheiding procedure zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk c.q. het aantal uren dat hiermee gemoeid is. U krijgt hier uiteraard een indicatie van tijdens de intake. 

Het echtscheidingsconvenant

Bij een echtscheiding wordt vrijwel altijd een echtscheidingsconvenant opgesteld. Dit is een document waarin alle afspraken worden vastgelegd die u en uw ex-partner maken. U kunt van ons een echtscheidingsconvenant voorbeeld krijgen zodat u ziet welke zaken u hierin op kunt nemen. Het gaat bijvoorbeeld om

 • Afspraken over minderjarige kinderen, zoals
  • Waar hebben de kinderen hun hoofdverblijf
  • Wanneer verblijven zij bij welke ouder
  • Hoe worden schoolvakanties verdeeld
 • Afspraken over de boedelverdeling
 • Afspraken over schulden die tijdens het huwelijk zijn ontstaan
 • Afspraken over de echtelijke woning
 • Afspraken over de betaling van alimentatie

Het echtscheidingsconvenant wordt door de rechter getoetst of dit voldoet aan de wettelijke bepalingen. Als dit het geval is en beide partijen hebben het document voor akkoord ondertekend dan wordt het convenant door de rechter als onderdeel van de officiële uitspraak van de echtscheiding gezien. Hiermee krijgt het scheidingsconvenant een wettelijke status en zijn beide partijen verplicht zich aan de afspraken die hier in staan te houden. 

 

Echtscheidingsadvocaat-Nijmegen

Wilt u uw echtscheiding goed regelen?

Een echtscheiding regelen roept vaak veel emoties op. Wilt u goed overzicht houden en voorkomen dat u zaken over het hoofd ziet dan is een echtscheidingsadvocaat inschakelen een goede beslissing. Uw echtscheidingsadvocaat in Nijmegen kan ervoor zorgen dat de echtscheidingsprocedure zo vlot mogelijk verloopt. Niemand heeft er immers baat bij als een echtscheiding niet wordt geregeld omdat de beide partners voortdurend met elkaar overhoop liggen. Zeker als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn is het zaak om deze zo veel mogelijk in goed overleg te regelen.

Schakel uw echtscheidingsadvocaat op tijd in

Als u het over alles samen eens bent dan kunt u samen één advocaat nemen. Deze bereidt de echtscheiding voor en dient de stukken in bij de rechtbank. Wanneer u en uw partner geen conflicten hebben over de echtscheiding dan kan deze al in enkele weken rond zijn en kunt u met de afwikkeling starten zoals de verdeling van de boedel, de verkoop van de echtelijke woning en andere zaken die in het convenant zijn vastgelegd. 

Goed advies van een deskundige advocaat als u gaat scheiden

De afwikkeling van een erfenis kan geruime tijd in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van een woning die niet in een paar weken geregeld is. Ook als de rechter eraan te pas moet komen omdat er onenigheid is onder de erfgenamen of omdat er een vereffenaar moet worden aangewezen kan dit vertraging opleveren. 

Neem contact met ons op als u gaat scheiden

Gaat u scheiden en zoekt u een deskundige scheidingsadvocaat in de regio Nijmegen? Neem dan contact op met Grip Advocaten. Wij staan u bij gedurende de hele procedure en zorgen ervoor dat uw echtscheiding zo goed mogelijk wordt geregeld. U kunt ons bellen voor een gratis intakegesprek op telefoonnummer 024 – 220 01 01. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op onze website. Wij maken dan op korte termijn met u een afspraak om de stand van zaken omtrent uw echtscheiding door te spreken en eventuele knelpunten met u door te nemen. Uiteraard bieden wij mediation voor beide partijen om een mogelijk langslepende procedure bij de rechter te voorkomen. Grip Advocaten biedt u ervaren echtscheidingsadvocaten in Nijmegen waar u altijd op kunt rekenen.

Gratis Oriënterend gesprek

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS. NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.