Grip Advocaten Logo - zonder label
ORANJESINGEL 2, 6511 NS NIJMEGEN

Mediator Nijmegen

Met behulp van een mediator in Nijmegen kunt u ervoor zorgen dat een echtscheiding of een conflict over de verdeling van een erfenis geen langslepende rechtszaak hoeft te worden. De mediator gaat met beide partijen in gesprek om tot een passende oplossing te komen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor de hulp van een mediator om een verschil van mening in der minne te schikken. 

Mediator Nijmegen

Een mediator, wat is dat?

Een mediator is vrijwel altijd juridisch geschoold en kent daardoor de wetten en regels die bijvoorbeeld komen kijken bij de verdeling van een erfenis of bij het regelen van een echtscheiding. Natuurlijk is het fijn als alle betrokken partijen het met elkaar eens zijn, dan hoeft er geen bemiddeling plaats te vinden. Maar als er een conflict is dan kan dit soms hoog oplopen. De mediator gaat in gesprek met de partijen die tegenover elkaar staan en zorgt ervoor dat de communicatie in goede banen geleid wordt. Vaak komt het er dan op neer dat beide partijen water bij de wijn doen.

Wat doet een mediator bij echtscheiding?

Een mediator bij scheiding helpt u en uw ex-partner om goede afspraken te maken om uw echtscheiding goed te regelen. Die afspraken kunnen overal over gaan, zoals

  • De scheiding van de boedel
  • Afspraken over minderjarige kinderen
  • Verdeling van bezittingen en schulden
  • Alimentatie

Alles wat u samen wilt regelen kunt u bespreken met de mediator in Nijmegen. Onze mediator kan uw standpunt voorleggen aan uw ex-partner als u niet meer on speaking terms bent met elkaar. Wellicht komt er dan een tegenvoorstel waar u weer op kunt reageren. Hopelijk komt er op die manier een echtscheidingsconvenant uit de bus waar u zich beiden in kunt vinden. 

Wat betekent mediation?

Mediation betekent dat u samen met een mediator echtscheiding om de tafel gaat om uw echtscheiding zo goed mogelijk te regelen. Als u afspraken maakt worden deze opgenomen in een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Wanneer u dit beiden ondertekent conformeert u zich aan de zaken die hierin zijn opgenomen. Uw echtscheidingsadvocaat dient het convenant vervolgens in bij de rechtbank die de echtscheiding tussen partijen uitspreekt. De rechter zal het convenant toetsen om te beoordelen of hierin geen zaken staan die in strijd zijn met de wet. Als dat niet het geval is wordt het convenant dat u bent overeengekomen onderdeel van het echtscheidingsvonnis en daarmee krijgt het document rechtskracht. 

Mediator Nijmegen

Wanneer is een mediator bij echtscheiding inschakelen een goed idee?

Een mediator bij echtscheiding inschakelen is een goed idee als u wilt dat uw echtscheiding in goed onderling overleg wordt geregeld. Zelfs als u alles goed op een rijtje heeft kan een mediation gesprek een goed idee zijn. De mediator kan bijvoorbeeld het echtscheidingsconvenant met u doornemen en bekijken of u niets vergeten bent. Ook als u het convenant samen heeft opgesteld in goed overleg kan het immers gebeuren dat u een onderwerp over het hoofd heeft gezien waarvan het wel belangrijk is dat hierover afspraken worden vastgelegd. Hoe completer het convenant is, hoe kleiner de kans dat er alsnog conflicten ontstaan over bepaalde zaken.

Wat is de status van een convenant bij echtscheiding?

Als u gaat scheiden en een mediator inschakelt dan zal deze aan de hand van de uitkomsten van het overleg met u beiden een echtscheidingsconvenant opstellen. De afspraken die hierin zijn opgenomen zijn bindend voor beide partijen. Wilt u later toch andere afspraken maken dan zult u daarvoor naar de rechter moeten. Dit komt omdat het convenant onderdeel uitmaakt van het echtscheidingsvonnis en daarmee rechtsgeldig is. Maakt u bij uw echtscheiding gebruik van mediation dan is het uitgangspunt dat u er samen goed uit komt en dat uw echtscheiding zo snel mogelijk kan worden geregeld.

Maak nu een afspraak met de mediator in nijmegen

Grip Advocaten biedt mediation in Nijmegen voor partners die uit elkaar gaan en de afspraken voor de periode na de echtscheiding goed willen regelen. Komt u er samen niet uit en wilt u dat een bemiddelaar u helpt met het maken van goede afspraken dan kunt u contact opnemen met ons kantoor om een afspraak te maken. U kunt ons bellen op telefoonnummer 024 – 220 01 01. U kunt ons ook uw gegevens sturen via het contactformulier dat u op onze website kunt vinden. Wij plannen dan zo snel mogelijk een afspraak in met de mediator in Nijmegen om op die manier te komen tot een echtscheidingsconvenant waar u beiden mee in kunt stemmen. 

Gratis Oriënterend gesprek

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS. NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.