Advocaat Mark-Jan Germs

Familierecht

Levens veranderen en daarmee soms ook relaties en de visie op de toekomst. Gevolg daarvan kan zijn dat u ineens moet gaan nadenken over de verdeling van gemeenschappelijke spullen, de woning, financiën, kinderalimentatie & partneralimentatie, omgangsregeling, contactregeling en het formaliseren van de scheiding.

In het familierecht kan het perspectief daarbij het verschil maken tussen haat en liefde. Veelal zijn de aangelegenheden emotioneel voor de betrokkenen en is extra zorg nodig voor het vinden van de juiste benadering om met elkaar in gesprek te kunnen blijven. Ons team heeft de nodige ervaring in huis en is ook u daarmee graag van dienst.

FAMILIERECHT

Mogelijk bent u zelf goed in staat om samen tot de nodige oplossingen te komen, maar ook dan blijft het van belang om bij die oplossingen uit te gaan van de juiste informatie. Grip Advocaten beschikt over actuele kennis en vaardigheden en biedt u graag advies op maat.

MEDIATION

Aanvankelijk zijn nogal wat mensen ervan overtuigd dat ruimte voor overleg er niet meer in zit. Niet verwonderlijk. ‘Als u er middenin zit, ziet het er heel anders uit; dan zit u niet altijd te wachten op goed bedoelde adviezen zoals ‘richt u nou maar op de toekomst’ en ‘ blijf alles positief bekijken’. Destructieve gedachten en emoties zullen nogal eens de boventoon voeren. Nuanceren en het openstellen voor andere wegen kan dan lastig zijn.

Het te vroeg betrekken van standpunten en op voorhand een alimentatie-, echtscheidings- of kortgedingprocedure starten is vaak een stap te snel. Dat laat weinig ruimte voor flexibiliteit of inschikkelijkheid. In veel gevallen bent u – ook voor de toekomst – aan elkaar verbonden, zeker als u samen kinderen heeft. Met het oog op die toekomst is het belangrijk vroegtijdig door te vragen op de belangen van de betrokkenen. De oplossingen zijn telkens persoonlijk; het gaat altijd om maatwerk.

Mark-Jan Germs portret staand
Anouk archief

Vfas

Wij waarborgen onze kwaliteit door onze vFAS-registratie. De vFAS kent strenge toelatingseisen. Advocaten kunnen pas lid worden nadat zij minimaal 5 jaar advocaat zijn en het driejarige opleidingstraject tot advocaat-scheidingsmediator met goed gevolg hebben afgerond. Het opleidingstraject bestaat uit een juridisch specialisatietraject en een specialisatie tot mediator. Aan het behoud van het lidmaatschap stelt de vFAS hoge eisen. De leden moeten zich voortdurend bijscholen. Dit alles zorgt ervoor dat u bij een vFAS advocaat-(scheidings)mediator altijd kunt rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Procederen

Over blijven de gevallen waarin procederen onvermijdelijk is (geworden). Ons team bezit de nodige proceservaring om u bij de rechtbanken en gerechtshoven bij te staan.

GRATIS ORIËNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.

×